Телешки руладини

вход през zajenata.bg
Телешки руладини
admin
Добавена от: admin
18386
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г обезкостени телешки гърди, бут или плешка
сол
100 г бекон/сланина
100 г шунка
2-3 твърдо сварени яйца
1 супена лъжица брашно
1 бучка краве масло
2 кисели краставички
100 г олио
бульон от кубче
черен пипер на зърна
1 дафинов лист 
10-12 лозови листа

Измийте месото, отстранете ципите и разрежете така, че да се получат едно или няколко цяли парчета. Начукайте ги и ги посолете. Бекона нарежете на тънки филийки и с тях покрийте месото. Разбъркайте ситно нарязаните яйца, нарязаните краставички и шунката. Тази смес разстелете върху бекона. Така приготвеното месо навийте на руло, завийте в няколко лозови листа и овържете добре спираловидно с връв. Нагорещете олиото и запържете в него месото. Постаете руладините в тавичка и залейте с бульона.
Изпечете месото във фурна около 1 час, като добавите в тавичката черния пипер и дафиновия лист. Изпеченото месо извадете от фурната, отстранете връвта и нарежете на филийки. Соса прецедете, поръсете с брашно, претрито с бучка масло, и оставете да кипне.
Поднесете готовите руладини с гарнитура по желание и готовия сос или сос по желание (напримен доматен сос с чесън). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft