800 г спанак
2 глави кромид лук
2 склидки чесън
2 чаени лъжици краве масло
4 тънки телешки шницела
4 тънки парчета кашкавал
щипка индийско орехче
2 чаени лъжици горчица
сол на вкус
черен пипер на вкус
Изчистете спанака, измийте и добре изцедете. Леко задушете в малко масло и подправете със ситно нарязания чесън, индийско орехче, сол и черен пипер. В друг тиган задушете с малко олио нарязания кромид лук, докато започне да се карамелизира. Подправете го на вкус със сол и пипер и дръпнете от огъня. Намажете с масло тавичка от огнеупорно стъкло и разпределете в нея спанака на 4 порции. Отгоре разпределете равномерно запържения лук. Посолете телешките шницели и намажете с горчица, след което ги изпържете до златисто от двете страни. Сложете шницелите върху спанака и кромида, отгоре покрийте с парчетата кашкавал и запечете във фурна до разтапяне на кашкавала.