Телешко Беарнез

вход през zajenata.bg
Телешко Беарнез
admin
Добавена от: admin
27171
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр телешко (говеждо) месо без кокал
2 с.л. олио
сол, черен пипер
6 с.л. масло
За сос Беарнез: 
180 г масло
80 мл бяло вино
2 с. л. оцет
1 глава лук
3 жълтъка
сол, черен пипер
1/2 ч.л. пресен лимонов сок
по 1 ч. л. ситно нарязан естрагон и магданоз
 

Загрейте фурната на 200 градуса. През това време измийте добре телешкото и го подсушете с домакинска хартия. 

Загрейте 1 с. л. олио в голям тиган и запържете вътре месото за по 3 мин. от всяка страна. Поръсете го със сол и черен пи­пер и добавете 4 с. л. масло. Оставете телешкото да се пържи още 15-тина минути, като периодично го по­ливате с отделения от него сос. Изключете фурната и пъхнете месото в нея за още 10 мин.

За соса: смесете бяло­то вино с оцета, зелените подправки и лука в тенджерка и оставете сместа да кипне. Варете, докато се редуцира до 1/3. Претрийте редуцирания сос през сито. Прехвърлете прецедения сос в друг съд, добавете жълтъ­ците и сложете соса да се вари на водна баня. Варете около 4-5 мин., като биете непрекъснато с тел, докато стане хомогенна и гладка смес. Започнете да добавяте разтопеното (но не горещо!) масло първоначално на капки, а след това - на тън­ка струйка. Накрая под­правете соса със сол, черен пипер и поръсете с лимоновия сок.

Извадете готовото месото от фурната и го нарежете на порции. Сервирайте го полято със соса с гарнитура от картофено пюре и варени зеленчуци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft