Телешко варено в хлебна купа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Телешко варено в хлебна купа
Телешко варено в хлебна купа
admin
Добавена от: admin
5482
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка бейби-моркови
2 стръка целина
6 малки картофа, нарязани на четвъртинки
1 малка глава лук, нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1 консерва телешки (говежди) бульон
1 кен бира
2 с.л. сос Уорчестър
2 дафинови листа
½ чаша брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
250 гр. телешко (говеждо) месо за готвене (нарязано)
2-3 с.л. олио
3 малки топки замразено тесто за хляб

Измийте добре месото и го подсушете. Смесете брашното, солта, пипера, лютия пипер и чесъна на прах в закопчаващ се плик. Прибавете вътре месото и го разтръскайте, за да се овкуси добре. Запържете месото в мазнината на среден огън в съд с дебело дъно за 5-6 минути (по 1-2 минути на страна), докато покафенее от всички страни. прехвърлете месото в уред за бавно готвене и добавете останалите съставки (без тестото). Гответе на ниска степен за 6-8 часа, докато месото омекне добре. Подправете със сол и пипер на вкус.

За хлебните купи:  Размразете тестото и оставете да втаса. Разделете всяка топка на 4 по-малки, така че да получите общо 12 топки. Поставете ги върху намазнена добре тавичка за печене. Изпечете на 175 градуса за 20-30 минути, докато станат златисто-кафяви хлебчета. Извадете и оставете да изстинат, след което изрежете капачета и с лъжичка издълбайте средата на хлебните купи. Оставете хлебните остатъци за топене, а готовата супа налейте в приготвените хлебни купички. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft