1 опаковка бейби-моркови
2 стръка целина
6 малки картофа, нарязани на четвъртинки
1 малка глава лук, нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1 консерва телешки (говежди) бульон
1 кен бира
2 с.л. сос Уорчестър
2 дафинови листа
½ чаша брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
250 гр. телешко (говеждо) месо за готвене (нарязано)
2-3 с.л. олио
3 малки топки замразено тесто за хляб
Измийте добре месото и го подсушете. Смесете брашното, солта, пипера, лютия пипер и чесъна на прах в закопчаващ се плик. Прибавете вътре месото и го разтръскайте, за да се овкуси добре. Запържете месото в мазнината на среден огън в съд с дебело дъно за 5-6 минути (по 1-2 минути на страна), докато покафенее от всички страни. прехвърлете месото в уред за бавно готвене и добавете останалите съставки (без тестото). Гответе на ниска степен за 6-8 часа, докато месото омекне добре. Подправете със сол и пипер на вкус.
За хлебните купи: Размразете тестото и оставете да втаса. Разделете всяка топка на 4 по-малки, така че да получите общо 12 топки. Поставете ги върху намазнена добре тавичка за печене. Изпечете на 175 градуса за 20-30 минути, докато станат златисто-кафяви хлебчета. Извадете и оставете да изстинат, след което изрежете капачета и с лъжичка издълбайте средата на хлебните купи. Оставете хлебните остатъци за топене, а готовата супа налейте в приготвените хлебни купички.