Телешко варено със сос
23 Януари 2013
31801
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за една порция:
140 г телешко месо
20 г (супена лъжица) масло
15 г (парче от) морков
15 г (парче от) керевиз
5 г (една чаена лъжичка) масло
15 г (една и половина лъжичка) брашно
1/2 жълтък
сол
лимонов сок
сварен ориз за гарнитура
Месото, нарязано на парчета, се залива с хладка вода, в която се пускат корените, нарязани на парчета, посолява се и ври до омекване. В отделен съд се запържва брашното. Залива се с малка част от прецедения от месото бульон - колкото да се получи средногъст сос. Като кипне, се слага жълтъкът. Бърка се с тел, за да не останат бучки. Готовият сес се опитва и се добавят сол и лимонов сок, ако е необходимо. Телешкото се порционира и се поднася с гарнитура от ориза, залято с част от соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари