Телешко задушено със сушени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко задушено със сушени домати
Телешко задушено със сушени домати
admin
Добавена от: admin
57940
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. - 1 кг. телешко филе (или плешка), на кубчета
1 голяма глава кромид лук, нарязана
10-тина гъби, нарязани
4 скилидки чесън, счукани
1/2 чаша сушени домати в зехтин, нарязани
1 дафинов лист
170 гр. доматена паста (доматено пюре)
1 1/2 чаши червено вино
4 чаши безглутенов телешки бульон
1 с.л. с качул пресен розмарин, нарязан
1 с.л. с качул пресен риган, нарязан
1 с.л. с качул прясна мащерка, нарязана
прясно смлян пипер
сол
зехтин

Загрейте дълбок огнеупорен съд на умерен огън, поръсете щедро със зехтин и изпържете вътре кубчетата месо на малки порции, като изваждате всяка върху плато, преди да сложите следващата. Когато и последната порция е готово, върнете в съда цялото количество месо, добавете още малко зехтин и прибавете лука, гъбите и чесъна. Гответе, докато лукът започне да се карамелизира, а гъбите - да покафеняват. Разбърквайте, така че чесънът да не загори и намалете температурата, ако е необходимо.
Добавете доматената паста и я разбъркайте с останалите продукти, а след това прибавете и сушените домати, виното, бульона, дафиновия лист и подправките. Разбъркайте добре, за да се смесят продуктите и ги оставете да заврат. Подправете със сол и пипер. Покрийте съда и оставете ястието да къкри на тих огън за 2 часа, докато месото омекне и стане крехко. Опитайте на вкус и добавете подправки, ако е необходимо.
Поднесете късчетата със соса върху плато от чесново картофено пюре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft