Телешко маренго

вход през zajenata.bg
Телешко маренго
admin
Добавена от: admin
18050
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг телешко месо от плешка
30 гр. масло
2 супени лъжици зехтин
2 глави лук
1 скилидка чесън
2 супени лъжици брашно
150 мл бульон от кубче
150 мл бяло вино
500 гр. домати
сол, черен пипер, мащерка
дафинов лист
1 връзка магданоз
250 гр. гъби печурки
 


Една типична френска рецепта с исторически нюанс. Маренго е село в Италия, където Наполеон извоювал битка срещу австрийците. Ето и как се приготвя:
Нарежете месото на кубчета и го запържете в маслото, като доливате малко топла вода. Когато месото омекне, добавете ситно нарязания лук и счукания чесън. Поръсете с брашно и разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете бульона, добавете бялото вино. Обелете доматите (предварително потопени във вряща вода - по-лесно се белят) и ги нарежете на тънки филийки, след което ги добавяте в месото. Посолете, добавете черен пипер и ароматните билки, след което похлупете съда и оставете да се вари на тих огън час и половина. Гъбите се добавят 20 минути преди края на готвенето.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft