Телешко по гръцки
17 Май 2013
38002
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. телешко месо
1/2 кг. домати (настъргани)
1 лук
дафинови листа
1 с.л. оцет
1 ч.л. равна захар
сол и черен пипер, бахар
1/2 чаша зехтин
В дълбока тенджера загрейте зехтина и поставете телешкото месо, което сте нарязали предварително на кубчета. Оставете месото да се запържи/задуши добре от всички страни. Когато късчетата започнат да се зачервяват, прибавете ситно нарязания лук, сока от домати и 1-2 чаши топла вода. Щом ястието заври, добавете оцета, захарта, солта и черния пипер, дафиновите листа и поставете капака на тенджерата. Можете да добавите и още малко топла вода, ако прецените, че е необходимо.
Варете, докато сосът се сгъсти. Поднесете готовото ястие с картофено пюре, сварен ориз или пържени картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари