Телешко по италиански с бяло вино
22 Декември 2011
23181
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
зехтин - 1/2 ч.ч.
телешко месо - кайма 500 гр.
моркови - 3 бр. нарязани на кубчета
лук - 1/2 глава накълцана
сол - 1 ч.л.
черен пипер
бяло вино - 3 с.л.
Загрейте зехтина в голям тиган на умерена температура.
Запържете каймата, като бъркате, за да разбиете бучките, докато месото започне да покафенява. Прибавете морковите, лука, солта и черния пипер и разбъркайте добре. Пържете докато зеленчуците започнат да омекват, а месния сок започне да се избистря, около 5 мин.
Прибавете виното и пържете още 1 мин. Сервирайте с гарнитура от задушени картофи и ориз или като сос за спагети.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари