600 грама крехко телешко месо
1 чашка олио
3 глави лук
4 скилидки чесън
1 лъжица доматено пюре
1 лъжица брашно
сол
черен пипер
магданоз
Телешкото се измива добре, след което се подсушава и се реже на малки парченца. Месото се овалва в брашното и се пържи до зачервяване в нагорещената мазнина. Щом добие приятен червеникаво-кафяв цвят от всички страни, телешкото се прехвърля в отделен съд, за да се отцеди добре от мазнината. В същата мазнина се слагат нарязаните лук и чесън, добавя се размитото в малко вода доматено пюре. Месото се връща в тигана и се доливат 2 чаши топла вода. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се оставя да поври на умерен котлон около 40 мин, така че да остане почти на мазнина. Добавят се черният пипер и ситно нарязаният магданоз, след което котлонът се изклюва и ястието се оставя няколко минути, за да поеме добре вкусовете.
Поднася се топло, с гарнитура от картофено пюре или задушен ориз с масло.