Това е една изключително лесна и вкусна рецепт а с крехко телешко с паста и брокол и, която е подходяща, както за вашият вкусен обяд, така и за вашата лека вечеря.
Продукти:
1 скилидка чесън (намачкан)
1 корен от джинджифил (обелен и нарязан на малки парченца)
1 с.л. соев сос
1 с.л.
700 гр. телешки стек (нарязан на тънко)
440 гр. паста (за предпочитане е яйчена юфка)
1 с.л. олио
1 чаша грах
2 чаши броколи
1 червена чушка (ситно нарязана)
2 чаши бобени кълнове
2 ч.л. сусамено масло
Начин на приготвяне:
Смесете в една голяма купа джинджифила, чесъна, соевия сос и оцета. Добавете нарязаните парченца телешко, разбъркайте и оставете да се маринова за 10 минути.
Докато мариновате телешкото, пригответе пастата в голяма тенджера с вряща вода, като спазвате инструкциите за варене. Когато пастата е готова я прецедете и оставете настрани.
Загрейте олиото в голям тиган. Добавете телешкото месо и запържете за около 4-5 минути, докато месото покафенее.
Добавете граха, броколите и чушката. Разбъркайте и запържете за още 2-3 минути.
След това добавете пастата, бобените кълнове и сусамовото масло и запържете за още 2 минути.
Сервирайте, докато ястието е топло.