Телешко с пиперлив сос

вход през zajenata.bg
Телешко с пиперлив сос
admin
Добавена от: admin
11716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 ч.л. масло
около 1 кг. немазно телешко месо(плешка, гърди), изрязано от мазнините и нарязано на 4 големи парчета 
3 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. цели зърна черен пипер
2 с.л. вода
2 скилидки нарязан чесън
(по желание: 2 чаши нарязани гъби и/или 5 нарязани сушени доматчета)
 

Загрейте маслото в тенджера под налягане и щом се сгорещи, сложете вътре месото. Запържете го до покафеняване от всички страни, като обръщате с щипци.  Прибавете соса Уорчестър, балсамовия оцет, черния пипер, водата, чесъна и гъбите (и доматите) - ако използвате. Покрийте тенджерата с капата и гответе 40 минути (на функцията за месо). 

Готовото телешко може да поднесете така, или да извадите месото и да редуцирате соса с още малко варене, докато достигне желаната гъстота. 

Поднесете телешкото върху канапе от ориз, картофено пюре, киноа, задушени зеленчуци и пр. - според вкуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft