Тестени гъсенички

вход през zajenata.bg
Тестени гъсенички
admin
Добавена от: admin
68404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл прясно мляко
2 с.л. захар
1 с.л. суха мая
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
300 г брашно
8 бр. кренвирши
1 бр. яйце
1 с.л. мляко или сметана

В 100 мл топло мляко се разтваря маята, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставя се на топло за 20 минути. Брашното се пресява, добавя се солта, останалата захар, олиото и се замесва тесто. Оставя се на топло за 30 минути, да удвои обема си. След това се разделя на 8 топки, всяка се разточва така че да се обвие кренвирша, като прехвърления край се затиска добре. С остър нож се реже на еднакви части, като едната се прехвърля на ляво, другата си остава, но се издърпва нагоре, следващата пак се прехвърля и така всички кръгчета. Така всички топки. Нареждат се на разстояние в тавичка. Оставят се отново да втасат, намазват се с разбито яйце и мляко (сметана), и се пекат в предварително загрята фурна. По желание се наръсват с кашкавал и малко кетчуп.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft