Тестени мидички със сирене и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Тестени мидички със сирене и спанак
Тестени мидички със сирене и спанак
admin
Добавена от: admin
5889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша зехтин
335 гр. гъст доматен сос
2 скилидки чесън, счукан
кората от 1 лимон
1 ч.л. счукан червен пипер
1/2 ч.л. сол
420 гр. сирене рикота (извара)
1 яйце
1 чаша настъргана моцарела
100 гр. краве сирене (фета), натрошено
1връзка зелен лук, нарязан на дребно
1 чаша нарязан спанак
1 опаковка макарони във формата на мидички

Напълнете тенджера с подсолена вода и оставете да заври. Сварете в нея макароните, без да ги разварявате (трябва да са ал-денте). Отцедете и оставете да изстинат. Поръсете дъното на тавичка за печене с размери 22х33 см. с лимоновата кора. В купа смесете рикотата, яйцето, моцарелата и кравето сирене. Прибавете спанака и половината от нарязания лук. Разбъркайте добре. Напълнете мидичките със спаначената смес и ги подредете върху тавичката.
В тиган за сос смесете зехтина, доматения сос, чесъна, червения пипер и солта. Задушавайте сместа за около 1 минути и я излейте върху мидичките.
Покрийте с фолио и печете около 20 минути. Отвийте и дозапечете за още 10 минути. Поръсете отгоре с останалия зелен лук. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft