Смесват се брашното, маята, солта и захарта. Слага се олиото и се претрива, докато се поеме изцяло. Тестото трябва да стане ронливо, но компактно, при притискане да приема форма. Ако е нужно, се долива още малко олио. Долива се водата, топла (ако се ползва сурватка, също се позатопля) и се измесва твърдо тесто. Оставя се да престои - 30-40 минути.
Загрява се фурната на 180 С (вентилатор 160). От тестото се оформят малки топченца - колкото череша. Нареждат се в намаслена тава. Най-лесно става, когато се започне по стените на тавата и се нарежда към средата. Отгоре се заливат с малко разтопено масло и се поръсват с подправки на вкус - например чубрица, самардала, риган и пр. Пекат се около 30 минути. Сервират се още топли - вместо хляб или просто така, с чаша чай или айран.
Тестени топчици за закуска
18 Септември 2012
69922
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари