Тестото го забърках от вечерта-не се меси,бърка се! БЪРКАНИ МЕКИЦИ, меки като дунапрен и пълни с шупли!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Закуска
Тестото го забърках от вечерта-не се меси,бърка се! БЪРКАНИ МЕКИЦИ, меки като дунапрен и пълни с шупли!
19962
Снимков материал: pixabay.com
Тестото го забърках от вечерта-не се меси,бърка се! БЪРКАНИ МЕКИЦИ, меки като дунапрен и пълни с шупли!

Тестото го забърках от вечерта
Не се меси,бърка се!
В купичка активирам 1 пакетче суха мая с 1с.л.захар,с малко топло пр.мляко и 1 с.л.брашно.

В друга купа слагам 2 чаши брашно,добавям 1 ч.л.сол,1 яйце,и 2 с.л.олио.

Изсипвам вътре и активираната мая,разбърквам хубаво и добавям около 400 мл.топло прясно мляко смесено с топла вода(220 мл.пр.мляко+200мл.вода). Хубаво разбърквам,ако сместа е много рядка,добавям още брашно.

Трябва ми силно лепящо тесто.

Хубаво бъркам и слагам тестото в намаслена торбичка и в купа с капак в хладилника.

Подгответе си по-голяма, защото тестото става двойно
Сутринта изваждам тестото,което е удвоило обема си и е цялото на шупли.
Оставям го така да се затопли .
В малка купичка си сипвам олио и намазнявам ръце, взимам от тестото и в съд с повече олио пържа. При пърженето,леко разклащам с лъжица. Станаха много пухкави и вкусни!
Който иска си ги поръсва с пудра захар,ние ги предпочитаме със сирене.

Рецептата е на Radka N. Magerova Stoyanova
 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft