Амиши - древен народ, който с благоговение пази традициите си. Това се проявява и в готвенето и затова триковете там за готвене на различни ястия внимателно се предават от поколение на поколение. И днес ви предлагаме рецепта за сладкиши на фурната по технологията на амишите.
Красотата тук е не само в неизменно хрупкавия вкус но и във факта, че тестото е подходящо за абсолютно всяко тестено начинаине. Защо не опитате да го приготвите?
РЕЦЕПТА ЗА ТЕСТО
СЪСТАВКИ
- 2 чаши брашно
- 1 ч.л. сол
- 0,5 чаша растително масло
- 50 мл мляко ( 2% )
ГОТВЕНЕ
На първо място, изсипете брашното в контейнера. Интересното е, че амишите едновременно премахват по 1 чаена лъжичка брашно от всяка чаша. Препоръчително е да следвате техния пример. Добавете сол към брашното и разбъркайте.
Изсипете олиото в отделен съд. Добавете млякото тук, разбъркайте. Изпратете получената смес в брашното и като разбъркате старателно, омесете гъсто тесто. За да работите по-удобно, можете да смажете ръцете си с мазнината.
Омесете тестото и след това го разделете на две равни части. Поставете например една част между два листа пергаментова хартия. И с помощта на точилка го разточете до желания размер.
Имайте предвид, че получената кора трябва да е по-голяма от самата форма и да стърчи от всеки ръб по няколко сантиметра. Поставетея във формата и намачкайте добре от всички страни.
Тук можете да сложите всякаква плънка (имаме ябълки). Можете да добавите парче масло - така че в крайна сметка ще се окаже още по-вкусно.
Сега разточете другата половина от тестото между същите листове хартия. Внимателно покрийте листатесто с втори. Прищипете краищата. Трябва да работите усилено с пръсти.
Не забравяйте да направите разрези отгоре, така че парата да избяга по време на печене. Можете да поръсите със захар или мазнина с разбитите жълтъци. Сложете във фурната, предварително загрята до 200 градуса и печете за 50–55 минути. Приятен апетит!
Всичко се приготвя доста бързо и просто, дори можете да поверите и на дете. Освен това резултатът определено ще зарадва. А с пълнежа можете да експериментирате всеки път откривайки ново ястие за себе си.