Тестото на амишите, което никога няма да ви провали и става за всичко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тестото на амишите, което никога няма да ви провали и става за всичко
Тестото на амишите, което никога няма да ви провали и става за всичко
55236
Тестото на амишите, което никога няма да ви провали и става за всичко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Амиши - древен народ, който с благоговение пази традициите си. Това се проявява и в готвенето и затова триковете там за готвене на различни ястия внимателно се предават от поколение на поколение. И днес ви предлагаме рецепта за сладкиши на фурната по технологията на амишите.

Красотата тук е не само в неизменно хрупкавия вкус но и във факта, че тестото е подходящо за абсолютно всяко тестено начинаине. Защо не опитате да го приготвите?

РЕЦЕПТА ЗА ТЕСТО 

СЪСТАВКИ

  • 2 чаши брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 0,5 чаша растително масло
  • 50 мл мляко ( 2% )

ГОТВЕНЕ

На първо място, изсипете брашното в контейнера. Интересното е, че амишите едновременно премахват по 1 чаена лъжичка брашно от всяка чаша. Препоръчително е да следвате техния пример. Добавете сол към брашното и разбъркайте.

Изсипете олиото  в отделен съд. Добавете млякото тук, разбъркайте. Изпратете получената смес в брашното и като разбъркате старателно, омесете гъсто тесто. За да работите по-удобно, можете да смажете ръцете си с мазнината.

Омесете тестото и след това го разделете на две равни части. Поставете например една част между два листа пергаментова хартия. И с помощта на точилка го разточете до желания размер.

Имайте предвид, че получената кора трябва да е по-голяма от самата форма и да стърчи от всеки ръб по няколко сантиметра. Поставетея във формата и  намачкайте добре от всички страни.

Тук можете да сложите всякаква плънка (имаме ябълки). Можете да добавите парче масло - така че в крайна сметка ще се окаже още по-вкусно.
Сега разточете другата половина от тестото между същите листове хартия. Внимателно покрийте листатесто с втори. Прищипете краищата. Трябва да работите усилено с пръсти.

Не забравяйте да направите разрези отгоре, така че парата да избяга по време на печене. Можете да поръсите със захар или мазнина с разбитите жълтъци. Сложете във фурната, предварително загрята до 200 градуса и печете за 50–55 минути. Приятен апетит!

Всичко се приготвя доста бързо и просто, дори можете да поверите и на дете. Освен това резултатът определено ще зарадва. А с пълнежа можете да експериментирате  всеки път откривайки ново ястие за себе си.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft