Тесто без мая за 10 минути- подходящо за банички, бутерки и всякакви бухнали тестени изделия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тесто без мая за 10 минути- подходящо за банички, бутерки и всякакви бухнали тестени изделия
Тесто без мая за 10 минути- подходящо за банички, бутерки и всякакви бухнали тестени изделия
50756
Тесто без мая за 10 минути- подходящо за банички, бутерки и всякакви бухнали тестени изделия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бутер тестото без мая се използва при печенето много често: с него можете да си избечете всякакви вкусотийки. Такова тесто се омесва сравнително бързо и след това се пече за кратко. В резултат на това получавате хрупкави, румени и меки изделия

Класическата рецепта за приготвяне на бутер тесто включва дълго втасване, поетапно валцуване, държане на студено и т.н. За щастие намерихме начин, по който може да се направи само за 10 минути. Достойно допълнение към вашата готварска книга!

 

Съставки

Пшенично брашно 500 g

маргарин 200 g

Яйчен жълтък 1 

кисело мляко 100 мл

Сол 1 щипка

 

подготовка

Добавете омекналия маргарин към брашното (можете да използвате масло), разтрийте в трохи с ръце, посолете. Изсипете киселото мялко и жълтъка, омесете тестото. Можете да използвате тестото веднага, но е по-добре да го поставите в хладилника за 10-15 минути, увито в пластмасово фолио

Това тесто ще направи най-малко 3 тави ефирни банички или кифлички . Добър аргумент, за да запазите рецептата и да я използвате!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft