--2 супени лъжици брашно
--1/2 супена лъжица водата
--3 супени лъжици растително масло
--щипка сол
Когато гостите са на път да пристигнат, а в кухнятаняма почти нищо, ще помогне рецептата за приготвяне на тесто за пица без мая. Да замесите е доста просто, особено ако имате инструкции стъпка по стъпка.
След това ще трябва да поставите само колбасите, гъбите, доматите, сиренето или други продукти, които имате късмет да откриете в хладилника и да ги поставите във фурната.
Тесто за пица без мая
В това тесто няма сода или мая, така че се оказва, че е тънка и доста плътна.
СЪСТАВКИТЕ
--2 супени лъжици брашно
--1/2 супена лъжица водата
--3 супени лъжици растително масло
--щипка сол
ПОДГОТОВКА
Пресейте брашното в дълбок контейнер.
Постепенно добавете вода. Изсипете малко и опитайте да месите, ако е необходимо, добавете още.
Добавете сол и масло. По-добре е да вземете зехтин, но слънчогледово олио също става. Смесете тестото.© Депозит Снимки
Покрийте тестото с фолио и го оставете за 20-30 минути. През това време то ще стане по-еластично, ще се разточва лесно и няма да се чупи.
Половин час по-късно тестото може да се разточи.
От тези съставки можете да разточите тесто 2-3 мм дебелина и да го сложите в тава за печене.
Бързото тесто за пица без мая трябва да се пече във фурната за 7-10 минути при температура от 200 градуса. Също така е подходящо за приготвяне на пица в тиган.