500 гр. кори за баница
1 кубче мая
200 мл хладка вода
1 с.л. брашно
1 с.л. захар
250 мл газирана вода
150 мл олио
9 с.л. царевично брашно
500 гр. сирене
Лесна за приготвяне, отлична за закуска, вечеря и по всяко време :)
Маята се разбърква с хладката вода, 1 супена лъжица брашно и 1 супена лъжица захар.
Отделно се разбъркват газираната вода, олиото, брашното и сол на вкус.
След като шупне маята, двете смеси се съединяват.
Всяка кора се наръсва със сместа, а на всяка втора се поставя сирене, Навиват се на руло и се поставят в тава. Процедурата се повтаря, докато има кори. След като се наредят, баницата се нарязва и залива с останалата част от сместа. Поръсва се със сусам и се слага да се пече на 200 градуса, докато се зачерви.
След като се изпече, се полива с предварително разтопения маргарин.
Оставя се да изстине.
За плънка може да се използва праз, спанак, сирене...