500 г смляно месо
1 глава лук или 100 г зелени пера
120 г доматено пюре
100 г бял хляб
прясно мляко
2 лъжици брашно
2 лъжици олио
250 г месен бульон
1-2 дафинови листа
5-6 зрънца черен пипер
2-3 скилидки чесън
магданоз
сол
1 лъжичка кетчуп
Накисваме в прясното мляко нарязания на филийки бял хляб. След малко го намачкваме, прибавяме смляното месо, ситно нарязания лук или лучени пера, сол, разбъркваме и правим топчета. Овалваме в брашно и изпържваме в сгорещено олио, прехвърляме в тенджера, прибавяме доматеното пюре, месния бульон, подправките и чесъна, счукан със сол, и задушаваме на тих огън 12-15 минути. Прибавяме лъжичка кетчуп и преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз. Поднасяме със задушен ориз, елда, картофено пюре или пържени картофи.