Те слагат в малкия си джоб традиционните кюфтета! Лесно, красиво и феноменално вкусно:
13 Ноември 2018
22570
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Понякога дори и любимото ястие омръзва. Ако сте почитатели на сочните кюфтета от месо , то тогава тази рецепта ще ви допадне и ще внесе разнообразие в любимото ви меню.
Тези топчици месо, увити в маслено тесто , са достоен конкурент на традиционните кюфтета от мляно месо . Вкусът им е уникален - пръстите да си оближеш! А се приготвят лесно и най-важното - изчезват за броени минути, когато ги поднесете!
МЕСНИ ТОПКИ В ТЕСТО
Продукти:
- 500 гр. мляно месо
- 2 глави лук
- 300 грама гъби
- сол , черен пипер - на вкус
- 500 гр. бутер тесто
- 1 яйце
- смес от провансалски подправки - на вкус
- 1/2 връзка зелени подправки
- листа маруля
Приготвяне стъпка по стъпка
- Можете да приготвите кюфтенца от месо по желание. Ние ги приготвяме от кайма смес, защото се получават по-сочни. Можете да ги направите както от пилешко, така и от говеждо или свинско месо.
- Овкусете каймата със сол и черен пипер на вкус, добавете и смес от провансалски билки.
- Обелете лука и го нарежете на малки кубчета.
- Гъбите нарежете също на малки парчета и ги запържете с лука в растително масло, докато станат готови. Добавете со и пипер на вкус.
- След това ги прибавете към каймата заедно с нарязаните зелени подправки.
- Нарежете тестото в тънки ивици.
- От каймата оформете топки и ги увийте с ивици тесто, подобно на кълбо прежда.
- Намажете отгоре с разбито яйце и пъхнете топките във фурната за 45 минути.
- Печете при температура 190 градуса.
Готовите топки поставете върху плато, украсено с листа от маруля.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари