Любителите на сладкия ароматен вкус на тиквата , всички тези, които често я поставят на трапезата, съзнателно или не, внасят и здраве в тялото си.
За всички онези, които не искат или просто не харесват тиква, ви представяме лечебните свойства на този прекрасен плод, който освен добър вкус има невероятна хранителна и лечебна сила.
Тиквата помага при хормонални нарушения , заболявания, причинени от менопаузата и запек.
Печената тиква особено се препоръчва за хора, които страдат от сърдечни заболявания .
Семките от тиквата имат значителен терапевтичен ефект. Помагат за унищожаване на чревни паразити, почистват кръвоносните съдове, регулират нивото на холестерола и стимулират работата на бъбреците.
Те се използват и за лечение на рак , левкемия , множествена склероза и редица други тежки заболявания. Изследванията показват, че семената от тиква играят голяма роля в борбата с тежките заболявания.
Сокът от тиква намира широко приложение за лечение на язва и безсъние. Най-добрите ефекти се постигат, ако се пие три пъти на ден половин час преди хранене.
Тиквата може да се приготви по няколко начина, варена, печена, в сладки пайове, но най-добре е да се използва печена, без добавки, тъй като комбинацията от тиква и яйца, която се използва за сладките пайове съдържа голямо количество холестерол.
Насладете се на вкуса на тиквата, хранете разумно и здравословно!