Добре охладен, този десерт е повече от прекрасен!
Изчистената и обелена тиква нарежете на кубчета, поставете я в тава и запечете съвсем леко, т.е. оставете водата да се изпари и да стане малко по-суха.
Директно във формата или тавата, в която ще приготвяте десерта, направете карамел като сложите вътре захарта, поставите във фурната и оставете да се разтопи, като внимавате да не загори. Извадете от фурната и оставете да се охлади - този процес трябва да продължи много кратко. Върху охладения крем поставете тиквата.
С миксер разбийте добре яйцата и захарта с ванилията. Добавете на няколко порции млякото. Залейте с тази смес тиквата, поставете във фурната и оставете да се пече на слаб огън при температура от около 160 градуса. Готово е, когато усетите, че повърхността е твърда.
Извадете десерта и оставете да се охлади - най-добре да престои няколко часа в хладилника.