Тиквената супа на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Тиквената супа на Жак Пепен
Тиквената супа на Жак Пепен
admin
Добавена от: admin
46406
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 тиква цигулка (около 700 г)
3/4 ч.ч. нарязан на кубчета кромид
1 ч. ч. нарязан праз
1 с. л. качествен зехтин
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1/2 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. пълномаслена сметана
За украса:
1/4 ч. ч. счукан шам фъстък
няколко стръка пресен кервел (див кервиз), копър, пресен естрагон или див лук

Поставете обелената и нарязана на кубчета тиква, лука, праза, зехтина, солта, черния пипер, бульона и водата в голяма тенджера. Оставете да заври, похлупете, намалете огъня и оставете да къкри 20 мин. Пасирайте до гладка смес (до този етап супата може да се приготви предния ден, да се прибере в хладилника или да се замрази). Преди сервиране добавете сметаната и оставете да заври. Поднесете я, гарнирана с шам фъстък и стръкче кервел, магданоз или поръсена с естрагон или див зелен лук. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft