Тиквена пица със сирена и лук
14 Май 2013
4924
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За тиквения сос:
Изпечете тиквата и чесъна заедно в тавичка (може да добавите малко вода) за около 50 минути, на 200 градуса, или докато тиквата омекне. Направете ги на пюре, като добавите сол и пипер, и слагате зехтин на тънка струйка, докато получите желаната текстура.
За пицата:
Загрейте фурната на 250 градуса. Покрийте разстеленото тесто с тиквения сос. Отгоре сложете моцарелата и сиренето Бри (използвайте възможно повече сирене, т.к. то придава специфичния вкус на пицата). Най-отгоре поръсете с лука и изпечете, докато се образува златисто-кафява коричка, а сиренето се разтопи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари