Тиквеник от тефтерите на мама

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тиквеник от тефтерите на мама
Тиквеник от тефтерите на мама
admin
Добавена от: admin
51785
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр фини кори
1 кг тиква
1 ч.ч. захар
200 гр изпечени орехови ядки
1 ч.л. канела
1 ч.ч. олио
50 гр пудра захар

Първо се приготвя плънката: обелената тиква се настъргва на едро ренде. Орехите се карамелизират в 2 с.л. захар на котлона. Отделно в дълбок тиган се загряват 2-3 с.л. олио и в него се задушава тиквата до омекване, като се добавя и малко вода. Щом омекне, се поръсва със захарта, счуканите карамелизирани орехи и канелата.
Вземат се 2 кори, намазват се с част от загрятото олио (може да използвате и смес от масло и олио в съотношение 1:1). Отгоре се слагат няколко лъжици от плънката и корите се завиват на руло. Подреждат се под формата на охлюв в предварително намазнена тавичка. Навитият тиквеник се залива с останалата мазнина и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви приятно. Изважда се, напръсква се с малко вода и се покрива с кърпа, за да се задуши добре. Преди да се поднесе, се поръсва обилно с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft