Тиквеник с готови кори - 3 лесни рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тиквеник с готови кори - 3 лесни рецепти
124633
Снимков материал: pixabay.com
Тиквеник с готови кори - 3 лесни рецепти

Бъдни вечер вече чука на вратата, така че ако още не сте решили, дале да правите тиквеник, то нашите предложения за тиквеник с готови кори ще ви убедят, да вземете положително решение. То е защото се приготвят лесно, бързо и стават вкусни. 

Тиквеник с готови кори рецепта 

500 г готови кори
1 кг тиква
200 гр захар
150 гр.

орехи
100 мл олио

Приготвяне на тиквеник с готови кори

Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в малко мазнина и захар, докато омекне и се изпари водата й. Всяка кора се разстила върху хартия, ръси се с мазнина, задушена тиква, захар и счукани орехи и се навива на руло с помощта на хартията. Нарежда се в тава, намазана с олио, и се пече в умерена фурна. Когато се зачерви отгоре, се изважда и се покрива с кърпа. 

Рецепта за тиквеник с готови кори и канела

пакет готови кори
маргарин
600 гр. тиква
150 гр. захар
1 ч.л. канела
50 гр. орехови ядки

Приготвяне на тиквеник с готови кори и канела

Намазва се с нож тавата с маргарин, все едно е филия. Прави се смес от продуктите за плънката, като тиквата е настъргана, а орехите нарязани на дребно. На една кора се маже маргарин пак като на филия и се наръсва от плънката. Кората се навива по дължина, по-рехаво за да може да диша. Втора кора се маже с маргарин и се наръсва от сместа, но се навива около първата. Следващите кори се правят по същия начин. Обикновено корите в един пакет са 14, затова се получават 7 рола и се слагат навити в кръгла тава. Запича се леко за 10 минути, след което се намазва отново с маргарин. Пече се около 15-20 минути на фурна, около 220 градуса.

Тиквеник с готови кори орехи и галета
500 гр.кори за баница
800 гр.тиква
200 гр.захар
150 гр.орехови ядки
100 млолио
30 гр.галета
1/2 пак.канела на прах
40 гр.пудра захар

Приготвяне на тиквеника

Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари. Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар. Върху всяка кора се слага по малко от плънката и се поръсва с олио. Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата. Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин. Тиквеникът се пече в умерена фурна до златиста коричка. Поднася се поръсен с пудра захар.
 

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft