Тиквеник с домашно точени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тиквеник с домашно точени кори
Тиквеник с домашно точени кори
admin
Добавена от: admin
30393
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г брашно

1 кг тиква

125 г прясно масло

60 мл олио

150 г счукани орехови ядки

200 г захар

100 г сухар

канела на вкус

щипка сол

Пригответе плънката: почистената от кората и семето тиква настържете на едро ренде, след което я задушете в олиото заедно със захарта. Щом поомекне, смесете със счукания сухар, канелата и ореховите ядки. 

Пригответе тестото: от брашното, малко сол и вода омесете средно твърдо тесто, което да може да се точи. Разделете го на топки с големината на яйце (по-голямо). Разточете всяка топка върху набрашнен плот, като първоначално разтегляте леко с ръце, а след това навивате тестото около точилката и с ръце разтегляте настрани, така че да се изтъни кората. Корите трябва да са тънки и равномерно разточени. Ръсете с брашно и точилката, за да не лепне тестото по нея. 

Вземете една от корите, поръсете я с разтопено масло и няколко лъжици от тиквената плънка, след което я навийте на руло. Готовите рула редете в намаслена тавичка, така че да се получи голям охлюв. Навития тиквеник поръсете с остатъка от маслото и пъхнете в предварително загрята фурна за около 30 минути (220 градуса). Тестото трябва да получи приятен златисто-кафяв загар. 

Изпечения тиквеник извадете, поръсете с малко вода и завийте с домакинска кърпа, за да се задуши добре и омекне. Поднесете поръсен с пудра захар, смесена с ванилия. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft