Тиквени бухтички за закуска

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Тиквени бухтички за закуска
Тиквени бухтички за закуска
admin
Добавена от: admin
16877
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г сладка тиква (хокайдо или мускат) (700 г необелена)
4 с.л. мед
2 пакета ванилова захар
300 г брашно
1 равна ч.л. сол
4 равни ч.л. суха мая
6 с.л. кисело мляко
олио за пържене
100 г захар + 1 ч.л. канела за поръсване

Тиквата се почиства и нарязва на парчета. Сварява се на пара за около 15 минути. Може да се използва и вече опечена тиква. Оставя се да изстине и се намачква с вилица. Замесва се лепкаво тесто от тиквата, меда, ваниловата захар, брашното, солта, маята и киселото мляко. Оставя се да втаса, около 45 минути. Загрява се олио в тенджера, около 5 см дълбоко. Горещината е като за бухти. С две лъжици се взима от тестото и се пържи до средно кафяво. Още горещи поничките се овалват в захарта, смесена с канелата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft