Тиквени крекери с розмарин и лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Тиквени крекери с розмарин и лук
Тиквени крекери с розмарин и лук
admin
Добавена от: admin
6933
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 чаша печена тиква цигулка, намачкана
1/2+ още малко чаша пълнозърнесто брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
1 с.л. зехтин екстра върджин
1/3 ч.л. сол
1 ч.л. сушен лук
1-2 ч.л. пресен розмарин, накълцан
черен пипер и морска сол за поръсване

Намачкайте тиквата много добре. Смесете бакпулвера в 1/2 чаша пшеничено брашно. Добавете всички съставки към намачканата тиква и месете 2-3 минути, докато се получи меко тесто. Тестото може да е сухо и трошливо в началото, но с месенето ще омекне, когато поеме тиквата напълно. С ръце оформете на топка.
Използвайте малко брашно, за да разточите тестото върху пергаментова хартия - на колкото се може по-тънък лист. С нож оформете крекерите (без да ги разделяте!). Поръсете с малко морска сол и я притиснете към тестото. Печете в предварително загрята фурна (около 180 градуса) за 15 минути. Разделете крекерите по направените разрези и печете на170 градуса още 7-8 минути, докато станат хрупкави. Поразбъркайте крекерите в тавичката на 6-тата минута от печенето, така че тези от средата да се преместят към външния ръб.
Охладете готовите крекери напълно, преди да ги приберете. Съхраняват се в хереметически затворен съд и издържат няколко седмици.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft