Тесто:
1 1/3 чаши брашно
1/4 ч.л. сол
1/4 чаша студено масло, нарязано на парченца
1/4 чаша маргарин, изстуден и нарязан на парченца
2-4 с.л. студена вода
Плънка:
400 гр. тиквено пюре (може и от консерва)
1/2 чаша кафява захар
1 голямо яйце
1 яйце, леко разбито
дървени пръчици
Приготвяне на тестото: в голяма купа или купата на кухненския робот разбийте брашното, захарта и солта. Добавете маслото и маргарина и с помощта на вилица, тел за разбиване или пулсовия режим на кухненския робот разбийте сместа, докато се образува трошлива смес с бучици не по-големи от грахово зърно. Капка по капка добавяйте от водата и бъркайте непрекъснато, докато тестото се събере на гладка топка, като добавяте още вода, ако е необходимо. Съберете тестото на топка, оформете го на диск, увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника поне за половин час.
Междувременно разбъркайте всички продукти за плънката заедно и загрейте фурната на 190 градуса.
Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на пласт с дебелина половин сантиметър. Изрежете кръгчета с диаметър 5-6 см. с помощта на резец за сладки или стъклена чаша, а ръбчетата им намажете с разбитото яйце. Поставете в долния край по една клечица, а в средата на кръгчето сложете с лъжичка от плънката. Покрийте с второ кръгче, а с вилица запечатайте ръбчето на всеки двоен кръг, така че да се образува къдрав мотив. Прехвърлете ги върху покрита с хартия за печене тавичка, намажете с още малко разбито яйце и поръсете с едра захар. Повторете процедурата с всички кръгчета. Печете около 15-20 минути, докато станат златисти. Оставете ги да се охладят за поне 10 минути, преди да поднесете. Получават се около 10-12 личица.
Забележка: вместо да приготвяте тесто, може да използвате готово замразено многолистно тесто, което да размразите преди употреба.