Тиквени пастички с мармалад
2 Февруари 2012
25796
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
мармалад 400 г
тиква 11/2 кг
орехови ядки 160 г
канела 1 лъжичка
захар на вкус
Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара или с малко вода. Стрива се на гладко пюре и се подслажда на вкус. Прибавят се по-голямата част от ореховите ядки, счукани ситно, канелата и се разбърква добре.
Тиквената смес се разделя на три равни части, а мармаладът на две.
В по-дълбока форма или друг съд се поставя пласт тиква, пласт мармалад така, че долният и най-горният пласт да бъде тиквена смес. Отгоре се поръсва с останалите орехови ядки, нарязани на тънки ивички.
Оставя се да престои 10—12 часа в хладилник или на студено място.
Поднася се нарязана на пастички.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари