От брашното, солта, яйцето, олиото и малко вода се замесва средно меко тесто. Покрива се с кухненско фолио и се оставя да престои, докато се приготвя плънката. Настъргва се тиквата и се задушава в маслото. След като поомекне, се добавя натрошеното сирене или изварата. Бърка се, докато стане еднородна смес и се сваля от огъня. Тестото се разточва върху набрашнен плот до дебелина 3-4 мм. Изрязват се кръгове с диаметър около 8-10 см. С малка лъжичка се слага от плънката във всеки кръг, прегъва се на две и с пръсти се притиска силно, за да не се разтича плънката. С набрашнени ръце се подреждат едно по едно и се слагат да се стегнат в хладилник (могат да се държат там и 1-2 дни при нужда). В подходяща тенджера се кипва подсолена вода, готовите нудели се изваждат от хладилника и се пускат внимателно във врящата вода. Оставят се за 10-12 минути да се варят. В това време се приготвя сосът. В тенджера или тиган се слага малко масло, излива се сметаната и когато започне да ври, се добавя топеното сирене. След като напълно се разтопи, се сваля от огъня. Нуделите се изваждат и се оставят за минута-две да поизсъхнат, нареждат се в чиния и се заливат със соса. Отгоре се поръсват с натрошените орехи.
От продуктите стават около 20-25 нудела, като за една порция стигат по 5-6.
Тиквени равиоли в сос от сирене
22 Декември 2011
2684
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари