Тиквено хлебче с орехи
11 Март 2013
7248
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 малка тиквичка (о-ло 150 гр)
2 яйца
60 гр. пармезан
3 с.л. пълнозърнести хлебни трохи
80 гр. орехи
черен пипер
Загрейте фурната на 160 градуса. Измийте тиквичката и настържете на ситно ренде. Настържете пармезана, а орехите нарежете на едро. Разбийте яйцата в дълбока купа на пяна. Разбъркайте вътре настъргания пармезан, тиквичката и хлебните трохи и объркайте добре. Овкусете сместа със сол и черен пипер.
Напълнете със сместа покрита с хартия за печене малка форма за кекс (около 18 x 8 см) и загладете добре отгоре. По желание поръсете с още орехи. Печете на средна скара във фурната на 160 градуса за около 50 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари