За плънката: обелете тиквата, след което я настържете на едро ренде в купа. Добавете захарта, счуканите орехи, разтопеното масло и канела на вкус и разбъркайте добре сместа.
За тестото: Разтворете содата в хладката вода, добавете олиото, солта и постепенно брашното, така че да се получи меко тесто. Омесете го добре, след което го разделете на две части. От всяка разточете по една кора, като се стараете едната да е с големината на формата, в която ще печете, така че да излиза и извън стените й. Поставете по-голямата кора в намазнената форма, поръсете с галетата, отгоре разпределете равномерно плънката. Покрийте с втората кора и обърнете краищата на долната кора нагоре, като прищипвате, за да се запечата добре плънката. Изпечете пая в загрята предварително умерена фурна (180 градуса), докато се получи прятна червена коричка. Готовия пай оставете да изстине, след което наръсете с пудра захар и нарежете.
Тиквен пай с домашно тесто
4 Ноември 2013
4064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари