2 ч.ч. печена тиква (сварена)
1/2 ч.ч. фурми, нарязани, без костилки
1 ч.ч. орехи, нарязани на ситно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. овесени трици
2 яйца
6 с.л. олио
1 ч.л. канела
1 ванилия
1 ч.ч. захар
Яйцата се разбиват със захарта. Тиквата се претрива с вилица и се смесва с канела, ванилия, нарязаните на ситно фурми и се прибавя при разбитите яйца. Содата се угасява в киселото мляко и се разбърква, налива се прясното мляко и се добавя към яйчната смес. Лъжица по лъжица се прибавят брашното и овесените трици. Разбърква се и се добавят около 2/3 от нарязаните орехи. Сместа се изсипва в тава с диаметър 26 см, която е намазана тънко с олио и посипана с брашно. Отгоре се поръсва с останалите нарязани на ситно орехи. Сладкишът се пече на умерена фурна, загрята на 190 градуса до готовност, проверява се по метода на сухата клечка.