Тиквен чипс
24 Октомври 2013
10929
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 голяма тиква, обелена и почистена от семките (запазете малко от тиквените семки)
50 мл зехтин
1 ч.л. пудра захар
сол и черен пипер
Загрейте фурната на 170° C.
Нарежете тиквата на тънки парченца (като чипс) и ги подредете върху покрити с хартия за печене тави. Печете 20-тина минути в загрятата фурна, след това извадете и ги подсушете с домакинска хартия. Прехвърлете ги в голяма купа и ги объркайте със зехтина, захарта и подправките.
Увеличете фурната на 210° C. Подредете чипса и тиквеното семе върху сухи тавички и печете още 15-20 минути, докато стане хрупкав и леко се оцвети. Извадете и поднесете веднага!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари