Тиквичките вече не ги пържа! Сега ще готвя само по този начин Запеканка от тиквички
15 Юли 2024
11836
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими съставки:
- тиквички - 3 бр. (750 g);
- масло - 1 супена лъжица;
- заквасена сметана - 350 г;
- сирене от кисело мляко - 100 г;
- копър - 1 връзка:
- сушен чесън - 0,5 ч.л.;
- сол, черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете краищата и ги нарежете на тънки кръгчета с дебелина около 5 мм.
Прехвърлете нарязаните тиквички в дълбок съд, добавете половин чаена лъжичка сол, малко черен пипер и разбъркайте добре.
Подготвяме плънката. В купа се смесват заквасената сметана, кашкавала, наситнения копър, сол, черен пипер и сух чесън. Разбъркайте добре до гладкост. Съдържанието на мазнини в заквасената сметана и сиренето не играе голяма роля. Но не трябва да използвате нискомаслено сирене от кисело мляко. По-добре е да използвате 5% или 9% сирене.
Формата за печене се намазва обилно с масло. Намаслете дъното и стените на формата. Наредете тиквичките. Изсипете плънката от крема сиренето върху цялата повърхност на тиквичките.
По желание отгоре може да се поръси с твърдо сирене. Тогава готовото ястие ще има вкусна коричка от сирене.
Запеканката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Подготвяме плънката. В купа се смесват заквасената сметана, кашкавала, наситнения копър, сол, черен пипер и сух чесън. Разбъркайте добре до гладкост. Съдържанието на мазнини в заквасената сметана и сиренето не играе голяма роля. Но не трябва да използвате нискомаслено сирене от кисело мляко. По-добре е да използвате 5% или 9% сирене.
Формата за печене се намазва обилно с масло. Намаслете дъното и стените на формата. Наредете тиквичките. Изсипете плънката от крема сиренето върху цялата повърхност на тиквичките.
По желание отгоре може да се поръси с твърдо сирене. Тогава готовото ястие ще има вкусна коричка от сирене.
Запеканката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Готовият гювеч е много ароматен и апетитен. Трябва да се сервира веднага след изпичане. Такава гювеч ще бъде чудесно допълнение към месо и риба . Може да се яде и просто с парче хляб .
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари