Солена торта не звучи много добре, но опитате ли я веднъж няма и да се сетите за сладка.! Най-важното е, че ще се справим без фурна, което, както знаете, е предпочитаният вариант в някои случаи.
Като цяло, нека започнем да готвим.
СЪСТАВКИТЕ ЗА ТЕСТОто
400 г пилешко филе
450 мл кисело мляко
2 яйца
100 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 чаена лъжичка сол и черен пипер
щипка индийско орехче
СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖА
250 г майонеза
200 гр. крема сирене
2 кисели краставици
15 зелени маслини
3 скилидки чесън
среден зелен лук
Нарежете пилешките гърди на филийки и поставете в блендер, веднага добавете индийско орехче, сол и черен пипер. Смелете до консистенцията на кайма, след това разбийте яйцата в масата, изсипете киселото мляко и добавете брашно. Разбъркайте всичко добре, докато стане гладко.
Сложете тиган за печене, намажете го с олио и бавно започнете да печете основата - палачинки, от които по-късно ще направите тортата. Трябва да има 7 или 8.
Пълнежът е почти готов, остава само да добавите майонеза, билки и чесън. Когато всичко е готово, съберете тортата. Разпределете пълнежа по блатовете един след друг върху готовите палачинки, за да стане по-малко или по-равномерно. Можете да украсите тортата с настърган кашкавал. Сега го сложете в хладилника за около час и сте готови
Сервирайте тортата, след като я нарежете на парчета, така че да не се налага да го правите директно на масата. Може да се направи по-лек вариант, като замените майонезата със заквасена сметана. Не забравяйте да контролирате количеството пипер, сол и други подправки. Представяме тук стандартна рецепта, която винаги можете да пригодите според вашия вкус.
Солената торта е готова, желаем ви приятен апетит! Не забравяйте да оставите отзиви в коментарите, кажете как сте я направили. И