![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Кората на тиквичките се остъргва(не се бели) и се нарязват по дължина на резени с дебелина 1 см.
Посоляват се и се оставят поне ½ час да се оцедят.
Потапят се един по един резените в брашно и се пържат в сгорещеното олио до златисто.
След като се извадят от мазнината се поставят върху салфетка,за да се отстрани излишната мазнина.
Не трябва да се задушават.
Прави се плънка от сиренето,1 яйце,щипка черен пипер и магданоз или копър по желание.
По дължината на половината тиквички се слага от плънката като не се прекалява,защото трябва да могат да се похлупят добре с останалата половина от тиквичките.
Притискат се добре бюреците и се панират първо в брашно,после в разбитите добре яйца и накрая в галета.
През това време се загрява добре олио и бюреците се пържат внимателно от двете страни до златисто.
Ако искаме бюреците да са хрупкави ги оставяме на галета накрая.
Ако искаме да са по-пухкави след галетата,преди да ги поставим в тигана ги потапяме отново в яйце.
Поднасяме с таратор или кисело мляко и чесън.