Тиквички в сос Карпионе

вход през zajenata.bg
Тиквички в сос Карпионе
admin
Добавена от: admin
2866
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 тиквички
2 скилидки чесън
2 глави лук
4-5 листа салвия
4-5 дафинови листа
1 в. ч. червено вино
50 мл винен оцет
зехтин за пържене 

Тиквичките се нарязват по дължина на филии, посоляват се и се пържат в зехтин от двете страни до златисто.

Изваждат се върху салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина, след което се подреждат в купа.

Лукът се нарязва на дебели шайби.

Шайбите лук се запържват в зехтина заедно с почистените скилидки чесън (цели), салвията и дафиновите листа.

След 2-3 минути, когато лукът се зачерви, се наливат оцетът и червеното вино.

Сосът се вари около 3 минути и с него се заливат изпържените тиквички.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft