Тиквички за цялата зима-Взимаш сега, ползваш като пресни през студените дни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиквички за цялата зима-Взимаш сега, ползваш като пресни през студените дни
Тиквички за цялата зима-Взимаш сега, ползваш като пресни през студените дни
22453
Тиквички за цялата зима-Взимаш сега, ползваш като пресни през студените дни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През зимата неволно пропускаме сочни летни зеленчуци, които освен че струват стотинки през сезона или дори са били условно безплатни - от вашата градина. Особено когато реколтата е богата, тогава започвате да се чудите, но къде да сложите всички тези ароматни и здравословни зеленчуци и плодове? 

Някой прави компоти, различни салати за зимата, консервиране и т. Н.

Можете обаче да замразите и зеленчуци, включително тиквички! Основното нещо е да не ги размразявате по-късно преди готвене, а да ги добавите към ястието веднага замразени. Тогава вкусът ще остане същият като през лятото.

Има няколко начина за приготвяне на тиквички за зимата. Първото и класическо е нарязването на кръгове. Разстиламе на дъски и тави, покрити с торби и замръзваме.

След това бързо го слагаме в пликче, откъдето внимателно изваждаме въздуха, здраво го връзваме. Такива филийки тиквички са чудесни в яхнии и супи през зимата.

Вариант втори - лодки. Сигурно сте чували за такова ястие, при което тиквичките се разрязват наполовина, сърцевината се отстранява и самата лодка се пълни с преварена кайма със зеленчуци и се изпраща във фурната? Подгответе тези лодки от лятото! Разрежете тиквичките на две и извадете средата, но не ги изхвърляйте - ще я използваме малко по-късно.

Увиваме лодките в найлоново фолио, едно по едно. Опитайте се да замръзвате на порции, докато готвите - 2, 4, 6 лодки.

Прибираме подготвените порции лодки в торба и ги изпращаме във фризера до зимата. Не е необходимо да го размразявате преди готвене: просто го извадете, напълнете с пълнежа и го поставете във фурната, докато омекне.

Третият, също популярен начин за замразяване, е на кубчета. Нарежете тиквичките на кубчета с обичайния размер, подредете ги според формите и замразете.

Прехвърляме замразените тиквички в торбички и ги слагаме във фризера. Такива тиквички се съчетават и с различни видове яхнии, зеленчукови гювечи и супи.

И накрая, последният и също успешен начин е да ги настържете с фино ренде. Тук добавяме предварително изрязаните сърцевини. Без фанатизъм, изцедете сока и го поставете на опаковки на порции - например по 0,5 кг.

Сложете порционните торбички в голяма торба и замразете. Такива заготовки се използват чудесно, например, като добавка към кайма - и кюфтетата са много сочни!

За повече информация как да замразите тиквички за зимата, вижте видеото по-долу:

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft