Тиквички на рулца: миналата година направих четири буркана за тест - всички отлетяха моментално. Сега поне 20 ще правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Нещо свежо
Тиквички на рулца: миналата година направих четири буркана за тест - всички отлетяха моментално. Сега поне 20 ще правя
19935
Снимков материал: pixabay.com
Тиквички на рулца: миналата година направих четири буркана за тест - всички отлетяха моментално. Сега поне 20 ще правя

Такива зимни ролки от тиквички през зимата могат да се използват в няколко качества - като независима необичайна закуска или като подготовка за приготвяне на пържени рулца.През зимата отворете буркан и се насладете на необичайна и красива закуска или пригответе рулца с всякакви пълнежи или месо, за студени или горещи закуски.

Миналата година направих четири буркана за тестване - всички отлетяха моментално. Всичко е много просто, а резултатът е приказка. Тази година ще затворя поне 20 буркана

Вкусът на такава маринована тиквичка е свеж, без излишни аромати.

Отворих два буркана на празничната трапеза, така че който присъства, всички без изключение взеха рецептата и сега се обаждат един по един, хвалят се, че са ги направили и са станали идеални. 

Съставките

(Изчислението е дадено за 4 буркана от 0,5 литра).

Млади тиквички - 5 бр.
Кипната вода - приблизително 800 мл
Оцет - 4 супени лъжици. л.

 Приготвяне

За тази вкуснотия ни трябват млади тиквички. За направата на тънки филийки тиквички се нуждаем от специален нож (използвам нож за нарязване на зеле) или белачка. Завивате на руло и слагате в бурканите. 

Във всеки буркан сипвате по 1 супена лъжица оцет и допълвате с кипнатата и леко охладена вода. 

Сипвате топла вода в съда, в който ще стерилизирате бурканите и поставяте на котлона. 

7 минути след като заври водата, извадете бурканите, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете да се охладят.  

Само поради факта, че тиквичките се съхраняват в саламура с оцет, те не омекват напълно при пържене, те остават толкова леко и нежно хрупкави.

През зимата отваряте бурканите с  тиквички, подсушавате филийките с хартиена кърпа, след това натопявате в яйце и брашно, пържите и пълните: можете просто да намажете майонеза + чесън, резен домат или сирене + чесън. Можете да увиете каймата и да изпечете

Накратко, имате безброй опции. 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft