Такива зимни ролки от тиквички през зимата могат да се използват в няколко качества - като независима необичайна закуска или като подготовка за приготвяне на пържени рулца.През зимата отворете буркан и се насладете на необичайна и красива закуска или пригответе рулца с всякакви пълнежи или месо, за студени или горещи закуски.
Миналата година направих четири буркана за тестване - всички отлетяха моментално. Всичко е много просто, а резултатът е приказка. Тази година ще затворя поне 20 буркана
Вкусът на такава маринована тиквичка е свеж, без излишни аромати.
Съставките
(Изчислението е дадено за 4 буркана от 0,5 литра).
Млади тиквички - 5 бр.
Кипната вода - приблизително 800 мл
Оцет - 4 супени лъжици. л.
Приготвяне
За тази вкуснотия ни трябват млади тиквички. За направата на тънки филийки тиквички се нуждаем от специален нож (използвам нож за нарязване на зеле) или белачка. Завивате на руло и слагате в бурканите.
Във всеки буркан сипвате по 1 супена лъжица оцет и допълвате с кипнатата и леко охладена вода.
Сипвате топла вода в съда, в който ще стерилизирате бурканите и поставяте на котлона.
7 минути след като заври водата, извадете бурканите, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете да се охладят.