Тиквички пане по Румънски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Тиквички пане по Румънски
Тиквички пане по Румънски
admin
Добавена от: admin
2811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг тиквички
3 с.л. оцет
магданоз
олио за изпържване
сол

за тестото:
3—4 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
сол
 

Тиквичките се сваряват в малко количество посолена на вкус вода, след което се нарязват на кръгове и се поставят в марината, приготвена от оцета, оливията, сол и захар на вкус и счукания черен пипер, в която се държат 2 часа.
След това се посипват с много ситно нарязания магданоз, потопяват се в тестото, приготвено от брашното, млякото и яйцето с гъстота на палачинково тесто и се изпържват в оливията до зачервяване от двете страни.
Поднасят се с доматен сос или с кисело мляко, подправени със счукан чесън, ситно нарязан копър и счукан черен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft