Тиквички пане по Румънски
22 Декември 2011
2811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквичките се сваряват в малко количество посолена на вкус вода, след което се нарязват на кръгове и се поставят в марината, приготвена от оцета, оливията, сол и захар на вкус и счукания черен пипер, в която се държат 2 часа.
След това се посипват с много ситно нарязания магданоз, потопяват се в тестото, приготвено от брашното, млякото и яйцето с гъстота на палачинково тесто и се изпържват в оливията до зачервяване от двете страни.
Поднасят се с доматен сос или с кисело мляко, подправени със счукан чесън, ситно нарязан копър и счукан черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари