Кой не обича вкусни, златисти и ароматни тиквички по гръцки? Никой не пропуска възможността да им се наслади поне няколко пъти през летния сезон. Хрупкавите зеленчуци се предлагат във всеки един ресторант, но приготвени у дома по правилния начин, те нямат равни на себе си.
Лесна и вкусна рецепта за тиквички с пармезан Ето и какви продукти са ви нужни за хрупкавите тиквички по гръцки: 1 тиквичка; 1 – 2 скилидки чесън; Сол; ½ кофичка кисело мляко; копър; черен пипер по желание.
Начин на приготвяне: Вкусните тиквички по гръцки се приготвят наистина лесно и бързо. Дори няма да повярвате как с толкова малко продукти можете да сътворите такова вкусно ястие или мезе за бирата. Тиквичките се режат на филийки и след това се посоляват. Топят се във вода, овалват се в брашно и преди да се сложат в силно нагорещеното олио да се пържат, отново се потапят във вода.
Пържените тиквички вече не са същите с тази рецепта - невероятно вкусни са Когато хванат златиста коричка, се вадят от тигана и се оставят за кратко върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Приготвянето на млечния сос е елементарно. Киселото мляко се разбърква добре. Към него се добавя сол, черен пипер и чесън. Отново се разбърква и ето, че сосът е готов. Поднесете тези вкусни тиквички на трапезата си и им се насладете пълноценно. Добър апетит!