Тези тиквички по лионски стават чудно вкусно ястие за лятото, не ги пропускайте!
Предлагаме ви уникална рецепта за тиквички по лионски, от които не само пръстите ще си оближете, но и ушите ще си изядете. Доста са апетитни и разяждащи, затова не допускайте да не ги опитате.
Фантастични тиквички по лионска рецепта
Трябват ни четири средни по големина тиквички, 100 грама краве масло, една връзка магданоз, четири скилидки чесън, две лъжици с доматено пюре, една филия хляб, 50 грама прясно мляко, 250 грама смляно месо или кайма, счукан сухар, черен пипер, сол на вкус, три домата, половин връзка копър.
Първо взимаме тиквичките и ги разрязваме на две части по дължина, а после ги издълбаваме като лодки.
Накрая прибавяме и филията хляб, която преди това сме накиснали за малко в мляко и сме изстискали хубаво след това. Слагаме солта и черния пипер на вкус.
После взимаме лодките от тиквички и започваме да ги пълним с тази вкусна плънка, която е вече готова. Поръсваме ги и с малко разтопено масло и ги пъхаме за около 15-ина минути в горещата вече фурна.
След като са готови и изпечени, ги подреждаме в една голяма и плитка чиния, като ги гарнираме отстрани с нарязаните на кръгчета домати. Бихте могли да сложите и каквато си искате друга гарнитура.
Поръсваме ги и с наситнения копър и играта заспива. Това, което ни остава само, е да седнем на красиво подредената софра с близки хора и да си хапнем с удоволствие тази