Тиквички по сръбски са бърз начин да сготвите любим продукт по нов начин. Само 30 минути - толкова ви трябва, докато ястието бъде готово.
Ако тиквичките са млади, беленето на корите и премахване на семената не е нужно. Ако случайно разполагате с по- стари трябва да направите и двете, и да нарежете на големи кубчета.
Съдържанието на мазнини в заквасена сметана за ястие не е важно и може да е 10%, по ваш избор. Вместо заквасена сметана можете да вземете високомаслено кисело мляко, което също ще ви свърши работа
Съставките
тиквички 800 гр
заквасена сметана 200 g
яйце1 бр.
пшенично брашно1 супена лъжица
слънчогледово масло 3 супени лъжици
сол на вкус
черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
копър
вода 100 ml
чесън 2 скилидки
риган 0,5 ч.л.
сушен босилек 0,5 ч.л.
Подготовка
В купа смесете слънчогледовото олио със сушените билки, червения пипер, солта и черния пипер. Тиквичките нарежете на дебели половинки на кръгчета и ги сложете в забърканата смес от подправки. След това поставете върху лист за печене за 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Смесете сметаната с фино нарязания копър и чесън. Добавете яйцето, брашното, изсипете водата.
Печени тиквички, поставени в дълбок тиган, изсипете соса от сметана, сол на вкус. Изпържете, не забравяйте да разбърквате понякога в процеса на готвене.
Не забравяйте да споделите новата рецепта на ястието от тиквички с приятелите ви, те ще ви бъдат благодарни!