Тиквички, пълнени с кашкавал, сирене и маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиквички, пълнени с кашкавал, сирене и маслини
Тиквички, пълнени с кашкавал, сирене и маслини
2441
Тиквички, пълнени с кашкавал, сирене и маслини
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • средни тиквички - 3 бр.
  • сирене - 500 г
  • кашкавал - 100 г
  • счукан чесън - 2 скилидки
  • китка магданоз - 1 бр.
  • китка копър - 1 бр.
  • нарязани маслини - 2-3 с.л.
  • растително масло - 1 супена лъжица 
  • сол, смлян черен пипер

Рецепта:

Измийте тиквичките, нарежете наполовина и внимателно отстранете сърцевината с чаена лъжичка. Внимателно изпратете във вряща подсолена вода и бланширайте за 5 минути.

Изцедете течността и налейте студена вода.

Настържете кашкавала на ситно ренде. Обелете чесъна и нарежете.

Измийте, подсушете и нарежете зелените подправки. Смесете в купа сиренето, кашкавала, чесъна, маслините и билките. Подправете със сол и черен пипер.

Напълнете тиквичките с плънката. Поставете върху лист за печене, поръсете със зехтин и поставете в предварително загрята фурна до 180 С за 30-35 минути.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft