Тиквички с млечни продукти
5 бр. тиквички
5 бр. яйца
250 г сирене
100 г извара
200 мл прясно мляко
1/4 връзка копър
1 ч.л. сол
50 мл олио
3 стръка пресен лук
150 г настърган кашкавал
3 стръка пресен магданоз
Тиквичките се измиват и почистват в двата края. Режат се надлъжно на тънки филии. Вземат се само вътрешните филии, които наподобяват на правоъгълник. Четири от яйцата се чукват в пластмасова купа. Сиренето се натрошава много на ситно. Добавят се изварата, копърът и зелените перца лук, нарязани много на ситно. Разбърква се плънката до получаване на еднородна смес. Взема се филийка тиквичка, слага се 1 ч.л. лъжица от плънката. Завива се на руло и в края се забожда с клечка за зъби. Готовите рулца се подреждат в тавичка за печене. Налива се 150 мл вода и 50 мл олио. Пекат се на 200 С 30 минути. Изваждат се и се заливат с 1 разбито яйце с 200 мл прясно мляко и 3 стръка ситно нарязан пресен магданоз. Отгоре се поръсва настърган кашкавал. Тавичката се връща за запичане във фурната. Като порозовее отгоре и хване коричка запеканката е готова. Сервират се изстинали. Разделят се на единични рулца.